Mesire Yerleri

DEMİRCİLİ KÖYÜ MESİRE YERİ – URLA / İZMİR

Başka bir dünya keşfetmek için kent merkezi yakınında bulunan Urla’nın Demircili Köyü, doğa harikası güzelliği ve turizm potansiyeli ile yatırıma ve keşfe açık bir görüntü çiziyor.
Urla’nın güneybatısına 16 km. uzaklıkta olan Demircili Köyü cennetten bir köşeyi andırır. Yemyeşil alanları, Ege Bölgesi’nin en sevilen sebze ve meyveleri, sahili ve içinde bulundurduğu doğa sporları alanı ile Urla’nın parlayan yıldızı olmaya aday olarak ilk sıralarda yatırıma açık bir köy imajı taşır. Köyün hemen batısında “Airai” olarak bilinen antik yöre yer alır. Airai’nın en önemli özelliğini keşfetmek için ise tarlalarda gezmek yeterli. Toprak üzerlerinde antik eserlerle karşılaşmanız fazla zaman almayacaktır. Yarımadanın deniz kıyıları doğal ve pek çoğu temiz plajlarla doludur. Genelde Yunanistan göçmeni ya da  Yörük kökenli  olan yöre halkının geçim kaynakları,  balıkçılık, enginar, zeytin, domates yetiştiriciliği ile biraz da turizmdir. Demircili, tüm doğal güzelliklerin görülebileceği, bir mavi-yeşil dostluğu dünyasının kapılarını mis kokulu çamların ardında saklı mavi denizi ile aralıyor.
Urla’nın güneyi ve Sığacık’ın batısında bulunan Demircili köyüne arabayla Çeşme otobanından Çeşme yönüne giderken, Karaburun sapağında otoyoldan ayrılarak, tabelalardaki “Demircili köyü” yazısını gördükten sonra inanılmaz güzel orman manzarası eşliğinde ulaşılır. Otobüsle gelmek için ise Konak’tan Fahrettin Altay’a geldikten sonra Urla veya Seferihisar otobüsleriyle Üçkuyular’dan ilçelere oradan da sabah-öğle ve öğleden sonra ringleriyle Demircili’ye ulaşmak mümkün. Ortalama 1 saatlik yolculuk sonrası tabiatın en yeşil ve mavisinin bulunduğu bir köye gitmek isteyenlere de güzel bir alternatif. Ayrıca, akvaryum güzelliğindeki koylar da rengarenk taşlarıyla ünlüdür.
Gizli saklı kalmış bir doğa harikası olan Demircili aynı zamanda Ege Bölgesi’nin en çok tüketilen ve sevilen meyve ve sebzelerinin de üretildiği bir köydür. Yaklaşık 200 kişilik nüfusa sahip köy, çocuk oyun alanları, doğa sporları tesisi, sahili, kahvaltı ve ege lezzetleri Restoranları, çam ağaçlarının yoğun bulunduğu ormanlarıyla herkesi köyde doğa turlarına davet ediyor. Orman içinden geçen çam ağaçları ile süslü yolu, aile restoranları ve istenirse kiralanabilecek jeep veya atv’ ler bu güzel doğayı doya doya yaşayabilme olanağı tanıyor.