Köprüler

YEDİGÖZ (NEMRUT) KÖPRÜSÜ – KEMALPAŞA / İZMİR

Kemalpaşa’ya 15 km uzaklıkta Çambel Köyü civarında bulunan Yedigöz Köprüsü 14.yy. başlarında inşa edilmiştir. Kitabesi bulunmayan köprünün Saruhanoğullarından İshak Bey tarafından tamir edildiği vakfiye kayıtlarında bulunmaktadır.
Köprünün ilk yapıldığı dönemlerde ve beylik döneminde yedi gözlü olduğu, günümüze sadece dört gözü ulaşabilmiştir. Nif çayı üzerinde kurulan bu yapıtın, kervanların geçmesi için yapıldığı tahmin edilmektedir. Beyaz ve gri renkli kalker kesme taştan inşa edilmiş olup; duvar örtüleri ve kemerlerinde büyük kesme taşın yanı sıra tuğla ve moloz taş da kullanılmıştır.
Köprünün mevcut uzunluğu 55 m. genişliği ise 5,90 m. dir. Halk arasında NEMRUT KÖPRÜSÜ diye de adlandırılan Köprü İzmir Ankara Yolundan dikkatli bakıldığı zaman görülmektedir.