Köprüler

TARİHİ DOKUZ GÖZ KÖPRÜSÜ – SİMAV / KÜTAHYA

Simav-Naşa-Bursa karayolunun 3’üncü kilometresinde, güney kuzey doğrultulu 9 kemerli tarihi köprünün Germiyanoğulları Beyliği döneminde Babuk Han tarafından 15. yüzyılın ilk çeyreğinde inşa edildiği tahmin ediliyor. Zamanla suyunun azalmasından dolayı ırmak yatağı 150 metre kuzeye kaydığı bildirildi. Tarihi Dokuzgöz Köprüsü 54.1 metre uzunluğundaki tarihi Dokuzgöz Köprüsü Germiyanoğlulları Beyliği döneminden kalma yaklaşık 700 yıllık bir köprüdür. Tarihi ” Dokuz Göz” köprüsü yeniden restore edildi.  Dokuzgöz Köprüsü tarihi özelliğiyle, evlenen çiftlerin en mutlu anlarına şahitlik ediyor. Sonbaharda gelin-damat fotoğrafı çeken stüdyo fotoğrafçıları için tarihi Dokuzgöz Köprüsü adeta eşsiz bir mekan oldu. Simav’da birçok fotoğraflanacak anlamlı mekanların olduğunu söyleyen fotoğrafçılar, evlenen çiftlere çekim için ilk olarak Dokuzgöz Köprüsü’nü öneriyorlar.

Kaynak: T.C. Simav Kaymakamlığı