Köprüler

KERVAN KÖPRÜSÜ – BUCA / İZMİR

Şirinyer’de şimdiki NATO binasının olduğu yerde (tarihi tam olarak bilinmemektedir.) Kervanların çadır kurduğu bilinmektedir. Eski adı ile Kızılçullu’da Melez çayı üzerinde kurulmuş olan Kervan köprüsü adını bu kervanlardan almıştır. Günümüzde sadece köprü ayakları ve yolu dışında herhangi bir kalıntısı yoktur. Geçmişteki adı “Paradiso” ve “Kızılçullu” olan, bugün ise Şirinyer olarak bilinen mevkiiye İzmir’den ilk girildiğinde, bugün bile ihtişamla ayakta duran Melez Çayı üzerindeki Su Kemerleri ve su kemerlerinin aşağısında şimdiki yeni köprünün alt tarafındaki kalıntılar dikkati çekmektedir. Maalesef köprünün kemerli üst geçit kısmı yıkılmıştır. Sadece Melez çayının iki tarafında köprü ayaklarına ait yapılar kalmıştır.