Kaplıcalar

ZEYTİNDALI ( KAYNARCA ) KAPLICASI – DİKİLİ / İZMİR

Tesis dünyanın ilk termal tedavi merkezi olarak bilinen Bergama (PERGAMON) ASKLEPİON , KLEOPATRA güzellik ılıcası ve ALLİANOİ kaplıcalarının bulunduğu Kuzey Ege Bölgesinde , DİKİLİ KAYNARCA mevkiindedir.
Hekim kontrolünde Anılan kaynak mg-Lt. Toplam mineralizasyona sahip, niteliğindedir. Banyo uygulamaları şeklinde kronik dönemdeki kas iskelet hastalıklarının tedavisinde yardımcı ve tamamlayıcı tedavi unsuru olarak, ortopedik operasyonlar sonrası gibi uzun süreli hareketsiz kalma durumlarında mobilizasyon çalışmalarında, cerebral palsy gibi hastalıkların tedavisinde rehabilitasyon amacıyla, nörovejetatif distoni gibi genel stres bozukluklarında ve spor yaralanmalarında, florür içermesi nedeni ile içme kürleri şeklinde osteoporozda yardımcı tedavi unsuru olarak kullanılabilir niteliktedir.

Kaynak: Sağlık Bakanlığı