Hazireler

İSHAK PAŞA CAMİİ HAZİRESİ – İNEGÖL / BURSA

İnegöl’de, Sultan 2. Murat ve Fatih Sultan Mehmet dönemlerinde önemli görevler üstlenen devlet adamı İshak Paşa’nın yaptırdığı İshakpaşa Külliyesi içindeki Osmanlı Dönemi’ne ait mezarlar, ve mezar taşları bulunmaktadır.

İshakpaşa Camii’nin imamı Mehmet Nuri Memiş, mezar taşları hakkında şöyle konuştu:

1460’lı yıllardan bu yana gelen değerleri muhafaza etmek, gelecek nesillere bu tarihleri anlatmak istiyorsak bu mekânlara değer vermemiz gerekiyor.

İshakpaşa Türbesi ve Külliyesi İnegöl’ün en önemli tarihi mekanlarının başında geliyor. İshakpaşa Türbesi çevresinde camimiz, külliyemiz, medresemiz ve Osmanlı mezarları bulunmakta. İshakpaşa Türbesi yanında mezar taşlarımız var. Bunlar tarihi mezar taşları. Aynı zamanda İnegöl’ün geçmişine dair önemli bilgileri bu mezar taşlarında okumamız mümkün. Daha önce bu tarihi mekanda görev yapmış olan kadısından subaşısına, camide imamlık yapmış efendilere kadar burada bulunmakta. Dolayısıyla bu mezarlıklar bizim için yaşayan tarih oluyor.