Hazireler

AĞALAR MEZARLIĞI – YUKARI DEVELİ / KAYSERİ

BEZEMELİ MEZAR TAŞLARI – DEVELİ

Yukarı Develi’de, Dev Ali türbesinin civarında bir mezarlığın içerisinde rastladık bu mezar taşlarına. Mezarlık kapısında Ağalar Mezarlığı yazıyordu,. Anadolu’da bir çok yerde bu tip mezarlara ve mezar taşlarına rastlamak mümkün. Taşların üzerinde su testisi, dairesel simgeler v.b. sanatsal işlemeler mevcut. Konu ile ilgili internette bilgi bulmak mümkün, Kayseri Belediyesinin  “Kayseri Zamantı Irmağı Çevresindeki Bezemeli Mezar Taşları” adı altında yapmış olduğu bir çalışması var.  bu çalışmanın içeriğinde çok geniş bir şekilde anlatım ve bilgi var.  İzin almadan yayınlanmadığı içiz burada yayınlayamıyorum.

Buradaki mezar taşları oldukça ilgi çekici.  Mezar taşlarına bakarak mezarda yatan kişi hakkında bilgi sahibi olunabiliniyor. Mesleği cinsiyeti evli-bekar olduğu vs.