KİLİSE HAMAMI – BAYINDIR / İZMİR

İzmir ili, Bayındır ilçesi eski Rum mahallesinde Papaz Bedros’un evine çok yakındır.. Bayındır’ da Azınlık temsilcileri içinde sadece Rumlara ait hamamın varlığı dikkat çekicidir. Diğer azınlıklara ait gerek Ermenilerin, gerekse Yahudilerin bu şekilde bir kurumsal yapıya sahip olmadıkları görülmektedir.
Bayındır ‘da Rumların cemaat oluşumu elde etmelerinin en canlı miraslarından olan hamam, KİLİSE HAMAMI adıyla tanınmaktadır. Hamam kare planlı olup, harap durumdadır. Sadece tek hücresi sağlam olup, diğer bölümlerin temel kalıntıları ile bir kısım duvarları ayaktadır.
700 yıllık olduğu tahmin edilmekte olan hamamın yan duvarı eski Rum kilisesine ait olduğu ve eklentisinde bir de sarnıç bulunmaktadır.