TAVŞANLI DEVŞİRME MALZEMELİ ÇEŞMELERİ – TAVŞANLI – KÜTAHYA

Kütahya çeşmeleri oldukça karmaşık bir su şebekesinden beslenmiştir. Ancak, Kütahya çeşmelerinin büyük bir kısmı şehir suyuna bağlanmış ve bu nedenle de XX.yüzyılın başlarından itibaren önemini yitirmiştir. Şehirdeki bazı çeşmelere şehir suyu bağlanmış ve böylece onlardan bazılarının günümüze gelmeleri sağlanmıştır.

Kütahya çeşmelerinin çoğu kitabeli olup, bu kitabeler çeşitli nedenlerle aşınmış ve okunmaları da son derece zorlaşmıştır. Kütahya Müzesi’nde bu çeşmelere ait bazı kitabeler bulunmaktadır. Bununla beraber müzedeki kitabelerin hangi çeşmelere ait olduğu kesinlik kazanamamıştır.

Ayrıca çeşme yapım malzemelerinde çevredeki antik kentlerden bol miktarda devşirme malzeme de kullanılmıştır.

Kaynak: Kütahya tanıtım