DENİZLİ KÖY CAMİ ÇEŞMESİ – URLA / İZMİR

İzmir ili, urla ilçesi, Denizli köyü cami aşağı avlusundadır. kitabesi olmadığından yapımı hakkında net bilgiye sahip değiliz. ancak cami ile birlikte yapıldığı söylenmektedir.

Denizli Mahallesi camının altında bulunan bu çeşmede. eski antik bir aslan azgından su akmaktadır. Çeşmealtı’na kadar gelen Amiral Kaptan-ı Derya Piri Reis bu çeşme ya da çeşmelerle ilgili şunları söylemiştir: “Urla limanına girince kasten adasını geçip, Çeşmealtı’na dümen kır. Demirini kıçtan İzmir istikametine at. Bu girdiğin liman yufka sulu limandır. Hava patlasa da burası sığınaktır. Tam karsında iki ulu çınar görürsün. Denizli köyünden gelen suyu akıtır. Dibindeki çeşmeler ki işte ambarındaki fıçıları bu su ile doldurasın vesselam.”  (bu sular hala akmaktadır.) Şu an bol suyu ile faal bir çeşmedir.