YENİ CAMİ – İNCESU – KAYSERİ

İncesu ilçesi Yeni mahalle sokak başındadır.
Cami kemerli giriş kapısındaki duvar kitabesinde yapım yılı olarak 1902 yılı görülmektedir. Ayrıca eski yazıyla da kitabesi vardır.
Kareye yakın bir yapım planı vardır. Kırma çatısı kiremit ile kaplıdır. Dış avlusunda Hasan Koçak hayrı için bir çeşmesi vardır. Cami avlusundan camekanla kaplanmış son cemaat yerine girilir. Son cemaat yeri dört sütundan 3 adet sivri kemerden meydana gelmiştir. Tek şerefeli minaresi caminin batı köşesindedir. Harime son cemaat yerindeki ahşap kapıdan girilir. Caminin harim kısmı çepeçevre 2 metre yüksekliğinde ahşap malzeme ile döşenmiştir. Aynı şekilde kadınlar mahveli ve mihrap da ahşap malzemeden, Minber parçalı ve farklı renklerle mermer malzemeden yapılmıştır.