TERZİ BABA CAMİ – ERZİNCAN

Camisi Türkiye’nin bir kubbe altında en çok insan bulundurabilen camisidir. Toplam kapasitesi 7000 kişidir. Bir kubbe altında tam 4000 kişi ibadet edebilir. Terzibaba Camiisinde halılar mavi zemin üzerine sarı noktalardan yapılmış yani gök yüzünü andırması için ve camlar tam karşıdaki heybetli dağları görebilecek şekilde konumlandırılmıştır.
Caminin mimarı Danyal Tevfik Çiper’dir (1932 – 2008). Yapı bünyesinde büyük bir otopark, iş merkezi ve sosyal tesisler vardır. Mali sıkıntılar nedeniyle yapımı 12 yıl sürmüştür. 2002 yılın ramazanında resmi açılışı yapılmadan ibadete açılmıştır. Modern ve klasik tarzların karışımı bir tasarımı vardır. İlk başlarda çoğu modern mimarili cami gibi tepki çekse de şu an Erzincan halkı tarafından çok sevilen ve benimsenmiş bir camidir.
KAYNAK: TÜRBE VE CAMİLER