TEPECİK MERKEZ CAMİ – TEPECİK – İZMİR

İzmir merkez ilçeye bağlı Tepecik (Yenişehir ) semtinde; Kemer tren istasyonunun yakınındadır.
Resmi yapım tarihi 1950 yılını gösterse de daha önce yapıldığı, daha eski olduğu söylenmektedir. Konak müftülük berat belgesinde, Mimarı Zarif Kalfa Mehmet Usta tarafından halkın katkılarıyla yapıldığı 1200 metre karelik bir alanda 1000 metre kare kapalı alanı olan bir camidir. Kapasitesi 200 kişilik olan cami kare plana sahiptir. Tromp geçişlerle merkez kubbesi kurşun kaplıdır. Son cemaat yerindeki beş küçük kubbenin geçişleri ise üçgenler oluşturmaktadır. Son cemaat yerinin ön cephesinde sivri kemerler ile birleşen altı sütun bulunmaktadır. Kagir olan yapının ön cephesinde yapı malzemesi kesme taş kullanılmıştır. Kesme taştan imal edilmiş olan minare , caminin batı bitişiğinde olup kare kaide üzerinde köşeli gövdelidir.
Mihrap üstü alçı süslemeleri güzel bir görünüm sağlar. Minberi ahşap işlemelidir.