ŞEYH İSA CAMİ – AKHİSAR – MANİSA

Mecdüddin İsa Hazretleri (d.1447 / ö.1530) Anadolu’da yetişen büyük velilerdendir. Saruhan Bey’in Akhisar’ı fethinden sonra oraya yerleşen Taşgünoğulları adıyla bilinen bir Türk ailesine mensuptur. Babasının adı İlyas, anasının adı İnci Hatun’tur.

Şeyh İsa ve Şeyh Mecdüddin İsa adlarıyla bilinmektedir. 851 (m.1447) yılında Akhisar’da doğ­du. 937 (m.1530) yılında vefat etti. Türbesi, Akhisar’da kendi adıyla anılan Şeyh İsa Camii bahçesindedir.

Türbesinin bulunduğu mahalleye Şeyh İsa Mahallesi adı verilmiştir.

Cami de Şeyh İsa Mahallesi 87 numaradadır. Cami eski Şeyh İsa mescidi H 836 / M 1432 yerine büyük ve modern olarak 1964 yılında yapılmıştır. Yapım kitabesi giriş kapısı üzerindedir. Tek şerefeli minaresi ve 3 katlı cami kubbe çatılıdır. Bahçesinde Türbeden başka eski mescid odası ile şadırvanı ve haziresi bulunmaktadır.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ (Vehbi Tülek )