ŞEYH FENARİ CAMİ – MANİSA

Cami Manisa Merkez Topçu Asım mahallesindedir. Cami moloz taş ve tuğladan yapılmış, dikdörtgen planlıdır. İbadet mekânını üzerini kubbeli bir çatı örtmektedir. Yapılış tarihi olarak 1961 kitabesinde yazılıdır. Bu caminin yerinde eski bir caminin varlığından bahsedilmektedir.

Çok geniş bir bahçeli avlusu vardır. Avluya iki kapısından girilir. Geniş avlusu hayır işlerinin yapıldığı bir mekan olarak tanılıyor.

Avlu ortasında şadırvanı kubbeli sekiz köşeli ve gösterişlidir. Cami girişi küçük sundurmalı kapısından yapılmaktadır. Küçük girişli dikörtgen şekilli son cemaat yerinden ahşap bir kapıdan harime girilir. Caminin üst katı üç cepheli olarak kadınlar mahveline ayrılmıştır.

Mihrap çini ve fayans kaplı olarak yapılmıştır. Minber, müezzin mahveli ve kürsü ahşap malzemeden yapılmış ve sade görünümlüdür.

KAYNAK: ANONİM