ŞEYH AHMET CAMİ – ÖZBEK KÖYÜ – URLA / İZMİR

İzmir ili, Urla ilçesi, Özbek köyü, Köy meydanı girişindedir. Yapım yılı ve banisi hakkında yazılı bir belge bulunamadı. Fakat tapu tahrir ve Sn. Nahide Simri nin XVIII yüzyıl başlarında İzmir Kazasında görev ve görevliler çalışmasında: H 1141 (M: 1729) tarihinde 1 akçe gündelik ile  göreve atanan Şeyh Mehmet Rebiülahir den bahsettiğine göre cami daha eski bir tarihte yapıldığı anlaşılmaktadır.

Minarenin eski tarz olması da bunu gösterse cami değişik tarihlerde revizyon ve bakım yapıldığından orijinalliği kalmamıştır.

kare planlı , kubbesi kurşun kaplı, tek şerefeli minaresi cami gövdesine bitişik ve cami içinden girişlidir. Son cemaat yeri sonradan ilave edilmiş, ayrıca buraya ek sundurma da yapılmıştır.  Mihrap, minber ve kürsü ile, müezzin mahfeli  ahşaptan sade bir şekilde yapılmıştır.