RAVİKA KÖYÜ HATİCE HANIM CAMİ – AKHİSAR / MANİSA

Şirket Kurucusu Merhum İsmail Keskinoğlu’nun doğduğu, bir zamanlar Osmanlı idaresinde olan ve daha sonra Yunanistan sınırlarında kalan Ravika Köyü, onun değerli anısını yaşatmak, geçmişin zengin görselliğini ve doğal sadeliğini, yarınlara ve gelecek kuşaklara yansıtabilmek amacıyla Manisa Akhisar’da, aslına uygun olarak inşa edildi…

İsmail Keskinoğlu, 1900 yılında Yunanistan‘ın Drama kasabasına bağlı Ravika köyünde yaşayan köklü Türk ailelerinden Fevzi Bey ve Hatice Hanım’ın ilk çocuğu olarak doğmuştur. Annesi genç yaşta ölünce babası ikinci evliliğini yapar. 1910 yılında seferberlik ilan edilince köyünde yaşamış olduğu bir  kavga nedeni ile Türkiye’ye gelmek zorunda kalmıştır.

İsmail Keskinoğlu Türkiye’ye geldikten sonra büyük bir iş adamı olmasına rağmen hala aklı Yunanistan’daki zorla göç ettiği Ravika köyündedir.

Ve İsmail Keskinoğlunun aklına parlak bir o kadarda ilginç bir  fikir gelir, Ravika Köyü, onun değerli anısını yaşatmak, geçmişin zengin görselliğini ve doğal sadeliğini, yarınlara ve gelecek kuşaklara yansıtabilmek amacıyla Manisa Akhisar’da, aslına uygun olarak inşa edilmesini ister. Keskinoğlu ailesinin büyük bir heyecanla 2002 yılında yapımına başladığı Ravika Köyü, 100 bin m2 arazi üzerinde, köyün tüm unsurları düşünülerek planlandı. Dikkatle seçilerek, dönemine uygun olan malzemeler ile yapılan, köy meydanı, köy kahvesi, Drama Yağhanesi, köy muhtarlığı, berberi, konağı, ilkokulu, demircisi, değirmeni, bakkalı, camisi, nalbantı, marangozu, hayvan çiftlikleri ve müzesi bulunan Ravika Köyü’nün tüm öğeleri, özenli ve uzun bir çalışma sonunda bitti.

Kaynak: Ravika Köyü