HACI APTİ AĞA (EKİN PAZARI ) CAMİİ – ÖDEMİŞ / İZMİR

Hacı Apti Ağa Camii, Yeni Camii sokak ile İsmet Paşa caddelerinin kesiştiği yerdedir.
Halk arasında Ekin Pazarı Camii olarak da bilinen cami padişah II. Abdülhamit in cülüs günü olan 19 ağustos 1320 (1 Eylül 1904 ) tarihinde temeli atılmış, caminin inşaatını Kaymakam Serficeli Hilmi Bey ve meşhur zeybek Çakırcalı Mehmet Efenin gayretleriyle 1326 (1910 ) tarihinde Çağlayanlı Mehmet Usta tarafından tamamlanmıştır.
Caminin yanında Hacı Abti Ağa mescidi bulunuyordu. Oluşturulan komisyon ve kaymakamın teşvikiyle mescid yıktırılıp yerine büyük bir cami yaptırma kararı alınmıştır.
Ekin Pazarı camii dikdörtgen planlı kubbesiz bir taş yapıdır. Örtü sistemi ahşap tavan ve kiremitten meydana gelir.
Tek şerefeli bir minaresi vardır.
Camideki yazılar Türk hat sanatında önemli yeri olan Kadıasker Mustafa İzzet Efendi ekolünden Ali isimli hattat tarafından tamamı Celi Sülüs yöntemiyle yazılmıştır.