GÜL CAMİ – FETHİYE – MUĞLA

Gül Cami, Fethiye’nin Sarnıç mahallesinde, şimdiki Ahmet Gazi Türbesi olarak bilinen ve ziyaretçilerin Ahmet Gazi hazretleri adına adaklar kesip dualar ettikleri Meğri’yi fethederken şehit düşen (1282 (1284?) Menteşe’ Beyin türbesi hemen yanında Kesikkapı Mahallesi, 125. Sokak. No:22 bulunmaktadır.

Cami giriş kapısı üzerindeki Türkçe kitabede 15.09.1966 tarihi yapım tarihi olarak görünmektedir. Bu yeni görünümlü camiden önce burada eski bir mescid olduğu söylenmektedir.

Kareye yakın dikdörtgen bir plana sahip bulunan caminin kırma çatısı kiremit kaplıdır. Tek şerefeli minaresi caminin giriş kapısı yanında doğu köşesinde camiden ayrı şekilde görülmektedir. Cami iç mekan tavan döşemeleri ile minber, kürsü, kadılar mahvili ve sütunlar ahşap malzemeden sade bir görünüme sahiptir.