STEİNSEL’DEN CHARLEROİ’YE RESİMLER – BELÇİKA

CHARLEROİ  – BELÇİKA

Charleroi, Belçika’da Fransızca konuşulan Valonya bölgesinde, Hainaut ilinde “Sambre” nehri üzerinde konumlanmış bir şehirdir.

Charleroi şehrinin belediye sınırları içindeki nüfusu (2011 itibarıyla) 209 500 kişidir. Bundan dolayı Belçika’nın üçüncü büyük, Valon Bölgesi’nin en büyük şehri konumundadır.

Charleroi’da çalışanların geldikleri dış varoşları da kapsayan metropoliten bölge 1.462 km² olup (2008 itibarıyla) nüfusu 522.522 kişidir. Bu metropoliten bölge Valonya’nın en büyük nüfuslu şehirsel bölgesidir.

Charleroi büyük bir sanayi merkezi olup demir-çelik endüstrisiydi, cam ve camdan eşya endüstrisi, kimya endüstrisi ve elektrik mühendislik sanayilerini ihtiva ederdi. 20. yüzyılın başlarına kadar Charleroi, bütün maden ocağı artıkları ile, çok büyük bir kömür madencilik merkezi idi ama günümüzde bütün kömür maden ocakları kapanmıştır. Charleroi önemli bir karayolu ve demiryolu kavşağı olup büyük bir ulaşım merkezidir.

KAYNAK: VİKİPEDİ, ÖZGÜR ANSİKLOPEDİ

FOTOĞRAFLAR 2010 YILINDA ÇEKİLMİŞTİR.