BADEN BADEN’DEN – TÜRKİSMUHLE’YE RESİMLER – ALMANYA

TÜRKİSMÜHLE – ALMANYA

Türkismühle, 760 nüfuslu Nohfelden bir belediye küçük bir şehir, Türkenkopf (488 m) ve Meckenheimer askıda (456 m) arasında Nahe dar bir vadi içinde yer almaktadır.

Köyün merkezi, Saarbrücken-Bingerbrück hattında önemli bir durak olan büyük bir demiryolu sisteminden oluşuyor. Söterbach ve Furtbach, Ren ile birleştiği noktaya kadar demiryoluna eşlik eden Nahe’ye akıyor. Türkismühle, Saarland’daki Nohfelden belediyesinin yaklaşık 730 nüfusu ile bir ilçesidir. İle istasyon Türkismühle Nahe Vadisi Demiryolu ve kavşak 3 Nohfelden-Türkismühle A62 sitesi ulusal ulaşım ağına bağlanır. Saarland’ın kuzeyindeki sınır konumu nedeniyle, bu yer, bölgesel bağların ve bir sınır kasabası olarak damalı bir geçmişi yaşadı.

TARİH

1747 yılında değirmenci Johann Jacob Dürck izdiham altında bir öğütme ve yağ değirmeni inşa Söterbach içinde Nahe halk arasında “turkuaz olarak bilinen, değirmen “. Bölge, tarihi Pfalz-Zweibrücken Dükalığı’nın bir parçasıydı . 1792 itibaren bu geldi altında Fransız kural ( vilayet de la Sarre ) tüm birlikte Ren sol kıyısında. Viyana Kongresi’ndeki kararlardan sonra, bölge 1817’den itibaren Oldenburg Birkenfeld Prensliği’ne aitti.

Türkismühle, Nahe Vadisi Demiryolu üzerinde 1860 yılında Türkismühle istasyonunun inşasından sonra bir mekana dönüştü. Devreye alınması ile Hochwaldbahn dan Trier aracılığıyla Hermeskeil 1889 yılında Türkismühle için, Türkismühle istasyonu bir trafik kavşağı haline geldi. 1919’dan itibaren Deutsche Reichsbahn bir demiryolu yerleşimi inşa etti. Bu binalar bugün hala şehir manzarasını şekillendiriyor.

Birinci Dünya Savaşı’ndan sonra Türkismühle’de Alman İmparatorluğu ile Saar bölgesi arasında 1920’den 1935’e kadar ayrılan bir sınır ve gümrük karakolu kuruldu. 1934 yılında Türkismühle’den Wolfersweiler’e Türkismühle – Kusel demiryolunun ilk bölümü açıldı. 1937’de Birkenfeld bölgesi Büyük Hamburg Yasası ile feshedildi, bölge Prusya’ya gitti ve Ren Eyaletindeki Birkenfeld bölgesinin bir parçası oldu.

Sonra İkinci Dünya Savaşı, Türkismühle aitti Fransız işgal bölgesi . Saarland, Şubat 1946’da ( Saarland 1947-1956 ) bundan ayrıldı. Aynı yılın Temmuz ayında, Fransız askeri hükümetinin emriyle Türkismühle, diğer belediyelerle birlikte Saarland’a ve St. Wendel’in Saarland bölgesinin bir bölümüne ilhak edildi. 21 Ağustos 1946 tarihli kararname ile, yer Nohfelden belediyesinden ayrıldı ve 1 Eylül 1946’dan itibaren bağımsız bir belediye haline geldi.  Türkismühle, Almanya Federal Cumhuriyeti olan Saarland 1957’ye kadar yine bu sınır karakolundaydı. katıldı.

1 Ocak 1974’te Türkismühle, bölgesel ve idari reformun bir parçası olarak Nohfelden belediyesinin bir parçası oldu.

EKONOMİ VE TAŞIMACILIK

Türkismühle otoyol çıkışına Nohfelden-Türkismühle gereğidir A62 ve Türkismühle tren istasyonu Nahe Vadisi Demiryolu ulusal ulaştırma altyapısına dahil.

Nohfelden belediyesinin en büyük şirketlerinden biri olan Schmidt Küchen GmbH & Co KG ve Schmidt-Küchenstudio Türkismühle GmbH burada bulunuyor.

Gihl Grubenbetriebe (eski adıyla DAM Deutschland GmbH veya eski adıyla Villeroy & Boch ) , Türkismühle yakınlarındaki bir açık ocakta, daha önce “kil kaya porfiri” olarak ticareti yapılan düşük mikalı bir riyolit çıkarıyor.  Çini ve çanak çömlek üretiminde hammadde, cam ve porselen üretiminde katkı maddesi olarak kullanılır.

Nohfelden topluluğu içindeki merkezi konum, bugünün kapsamlı ve toplum okulu olan Türkismühle okul merkezinin kurulmasında rol oynadı.

KAYNAK: VİKİPEDİ

FOTOĞRAFLAR 2010 YILINDA ÇEKİLİMİŞTİR