TARİHİ FINDIK PAZARINDA “FINDIK” HEYKELİ – GİRESUN

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, tarihi fındık pazarını canlandırma projesi kapsamında yapımı tamamlanan yaklaşık 4 metre uzunluğundaki fındık heykelinin pazar merkezine konulduğunu söyledi.

Aksu, yaptığı açıklamada, geçtiğimiz yıl tarihi fındık pazarının yeniden canlandırılması için üst ve altyapı düzenleme çalışmaları gerçekleştirildiğini belirtti.

Bölgede çevre düzenleme çalışmaları kapsamında bir fındık heykelini de yaptırdıklarını aktaran Aksu, “Dünyanın en kaliteli fındığı Giresun’da. Tarihi fındık pazarı da, hem bölgenin, hem de Türkiye’de fiyatların oluşumunda önemli bir yer. Fındığın kalbi diyebiliriz. Bir süre önce belediye olarak bölgenin cazibesini artırma adına alt ve üstyapı çalışmaları başlattık. Çalışmalar kapsamında pazara daha fazla canlılık kazandırma adına fındık pazarı ve Giresun kalite fındığını simgeleyen bir heykel yapımına karar verdik. Heykelin yapımı tamamlandı ve pazar merkezine yerleştirdik. Yaklaşık 4 metre uzunluğundaki heykel bölgeye ayrı hava katacak. Aynı zamanda fındığımızın da tanıtımında önemli rol üstlenecek” dedi.

Bazı Fotoğraflar İnternetten alıntıdır

Kaynak: Haber 7 com