İÇ GÜVENLİK ŞEHİTLİĞİ –MALATYA

Malatya’daki İç Güvenlik Şehitliği’nde terör ile mücadelede şehit düşen toplam 3 bin 682 askerin künyesi yer alıyor.

2. Ordu Komutanlığı’na bağlı İstihkam Alay Komutanlığı alanında bulunan İç Güvenlik Şehitler Anıtı, iç güvenlik için verilen mücadeleyi ve kararlılığı yansıtıyor. Tek bir alan üzerinde Kültür Bakanlığı ile koordineli bir şekilde yaptırılarak 10 Aralık 1997 tarihinde açılışı gerçekleştirilen İç Güvenlik Şehitleri Anıtı’nda, 12 metrelik zafer sütununun önüne bütün şehitleri temsil eden 5 metre yüksekliğinde bronz Mehmetçik heykeli bulunuyor. Anıtın önünde 2 tane de aslan heykeli yer alıyor. Buradaki 10

mermer sütunun üzerinde ise 2. Ordu Komutanlığı sorumluluk bölgesinde şehit olan 2 general, 264 subay, 228 astsubay, 304 uzman çavuş ve onbaşı, 2 bin 884 erbaş ve erin künyeleri sergileniyor.

Ayrıca İstihkam Alayı’nda Malatyalı Şehit ve Gaziler Müzesi yer almakta. Bazı şehitlere ait hatıra eşyalar bu müzede sergilenmekte.

Kaynak: Malatya Kaymakamlığı