ATATÜRK HEYKELİ – URLA / İZMİR

İzmir‘in Urla ilçesinde yapılan Atatürk heykeli görenleri şaşkına çevirdi. Atatürk üzerinden prim yapıldığına dair eleştiriler belediyelere yöneltilirken, İzmir’in Urla ilçesinde bir heykel daha yükseldi

Urla Belediyesi’nin imzasını taşıyan heykelin yapısı tartışmalara neden oldu. Urla’daki Zeytinli Köşk’te sergilenen heykel, renkli yapısıyla diğer heykellerin sınıfından ayrılıyor. Binlerce kişi tarafından eleştiri oklarının hedefi olan belediye, konuyla ilgili henüz bir açıklama yapmadı.

Sosyal medyada da gündem olan heykele birçok yorum yapıldı. Heykelin Atatürk’e benzemediği yönünde yapılan eleştiriler dışında, bu belediyelere ve kişilere karşı ‘Atatürk’ü Koruma Kanunu’ derhal işletilmeli yorumları da geldi.

Yapılan bu tenkitler üzerine Atatürk’ün bu garip heykeli kaldırılarak yerine şimdiki heykel dikildi.